Určitě už to zažil každý z nás. Příliš jsme se najedli a teď nás nepříjemně pálí žáha. Problém, který je někdy až nesnesitelný. V tomto případě ho ale stačí vyřešit nějakým vhodným přípravkem z lékárny a příště si dát raději něco lehčího. Co ale dělat, pokud problém přetrvává a my cítíme, že je náš organismus překyselený neustále?
– Rozhodně potíže nepřehlížet.
– Může to být pro nás dokonce i dost nebezpečné.
Tělo začne totiž reagovat docela špatným způsobem. Dalo by se říci, že začne ničit samo sebe. Ve snaze udržet rovnováhu mezi kyselinami a zásadami pomalu spotřebovává vlastní vytvořené zásoby. K těm patří například vápník z kostí a zubů. Z toho je patrné, že to určitě není dobrý stav.
Co vlastně způsobuje, že se nám organismus překyseluje? To asi není příliš složitá hádanka. Samozřejmě, že k tomu přispívá nevhodná strava.
· Prostě konzumujeme příliš mnoho
– masa
– pečiva z bílé mouky
– sladkostí
– přesolených pochoutek
– kávy
– možná i alkoholu.
Touto podivnou směsí si vytváříme v těle ideální prostředí pro vznik nežádoucích mikroorganismů. Pokud si rádi pochutnáváte na různých instantních polévkách a jiných polotovarech, které jsou plné barviv a stabilizátorů, pak už máte určitě jasno. Dalším faktorem, který problém může ještě více prohloubit, je nedostatek vitamínů a minerálů. Opět je tedy řeč o zdravé a vyvážené stravě. Pokud si myslíte, že tento nedostatek vyřešíte nějakými vitamínovými doplňky z lékárny, pak se mýlíte. Jsou to většinou látky syntetické a ty tělo hůře zpracovává a vstřebává. A ještě k tomu mohou být plné škodlivin, které k překyselení ještě více přispějí. Důležitá je nejen strava, ale také vnitřní rovnováha. Jestliže budete neustále ve stresu, pak vám ani dokonalý jídelníček nepomůže.
· STARÁ PRAVDA PŘECI ŘÍKÁ, ŽE DUŠE A TĚLO JSOU SPOJENÉ NÁDOBY.